sobota 27. března 2021

Sčítání lidu,domů a bytu

Pamatuji se,ze pri prvnim scitani lidu po roce 2000 se rozmohl argument o masovem zneuzivani osobnich udaju...Byl to do znacne miry humbuk, nebot lide ochotnr predsvali tyto udaje soukromym subjektum pri ruznych marketingovych skcich a nikdo,ani novinari, se nad tim nepohorsovali...Ale alespon si lide uvedomili, ze poskytovat osobni udaje komukoli neni jrn tak, a tak to prece jrn prispelo k necemu dobremu...Ale take se tvrdili,ze je to zbytecna buzerace lidi,v podstate stat lidi trapne obtezuje, navic ve "veku kybernetiky"s ze priste se budou prislusne udaje ziskavat z databazi...Cas oponou trhnul a mame tu scitani lidi zas...Muzeme byt alespon radi, ze ns rozdil od provincii starovekeho Rims (aledpon podle Noveho zákona-historikove to nekdy zpochybnuji) se nemusi hlava rodiny s celou familii vcetne tehotne.msnzelky dostavit na scitaci misto v regionu sveho rodiste...Ale obtezuje to i tsk...Pri minulem scitani se ke mbe nedostavil komissr, s kdyz jsem se sam hlasil na urade, dostsl jsem jeste vynadano...Tak vzhuru do snad uz poslednoho (keylz by) scitsni lidu..

16 komentářů:

  1. Také to moc nechápu, protože z matriky, údajů zdravotních pojišťoven, katastrů nemovitostí, ..., by se všechny údaje daly poskládat.
    A k dovršení všeho, jak již v mnoha podobných situacích, systém se přetížil a nefunguje. Když to stále nepůjde, doufám, že nám pak odpustí pokutu, kterou strašili za nevyplnění formuláře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se divím, že za tu dobu nikdo nespojil všechny registry.
      Myslím, že digitální stopa každého jedince je už dostatečně znatelná...

      Vymazat
  2. No, bohužel se sčítat přes internet nyní nejde, protože server prostě spadl. Uvažuji, že si vyzvednu na poště formulář a vyplním ho raději ručně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I tak to jde ale je to buzerace..

      Vymazat
    2. S tím s tebou souhlasím. Data o obyvatelstvu si naši mocipáni mohou vytáhnout i z jiných statistik, které mějí určitě k dispozici. A jak to vlastně bude s bezdomovci, ti se také budou nějak sčítat? :D

      Vymazat
    3. To mne také napadlo...ti asi z toho vypadnou..pak ovšem..

      Vymazat
  3. Myslím si, že Velký bratr, potažmo stát, má opravdu nespočet informací o každém z nás. Výhodou je, že to konečně jde on-line. Tedy vlastně nejde, systém prý spadl.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naštěstí i bohužel, žádný systém není dokonaly

      Vymazat
  4. Včera večer se mi to nakonec podařilo, nicméně to stále považuji za naprosto zbytečnou záležitost.

    OdpovědětVymazat
  5. Dalších deset let to bude živit bandu úředníků, kteří nad těmito daty budou tvořit excelovské tabulky.

    OdpovědětVymazat
  6. Tramtará, tramtará a máme to za sebou.☺ ☺ ☺ Nic nespadlo, ani má čelist. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je skoro zázrak...😀

      Vymazat
    2. Čelist spadne, až bude Pirátsvo ze sesbíraných dat dělat analýzu nadměrných metrů😎

      Vymazat