úterý 14. února 2023

Graffity u holesovicke zastavky

Po ukazkach graffity na Lennonove zdi, byhotovenych v soucasnosti profesionaly, nasleduje ukazka graffity "divokych" ovsem na alespon castecne legalni plose v oblasti holesovicke zastavky...Presneji receno, plocha legalni je,ale graffity jsou i mimo takto vymezene misto...Napis "ven"je zrejme odkazem na jeste jinou lokalitu..tzv.Kliniku na Zizkove, kterou zabrrali aktiviste squotem a vybudovali tam komunitni crntrum.Vlastnik, tedy stat zastoupeny pozemkovymnfindem, swuot dodatecne schvalil, po stiznostech obcanu na drogy, paleni ohnu a hluk a hlaseni BIS o tom, ze se tam schazi extremni levice, dal vypoved jez koncila soudem a policejnim vyhazovem.Zrejme to byla oprsvdu krajni levice, nebot programove odmitala soukrome vlastnictvi...Ale jako v mnoha jinych pripadech to dsl chatra...Ale to jsrm odbocil, je to jina lokalita.. Zde graffity zpestruji sedive prostredi zastavky, byt bych si vyzdobu predstavoval jinak..

14 komentářů:

  1. Tlusťjoch z mobilu:
    “Jdi ven” mne pobavilo. Vtipné.

    OdpovědětVymazat
  2. Byť legální, pořád jsou to z drtivé většiny čmáranice, přitom je tolik šikovných sprejerů...

    OdpovědětVymazat
  3. Některá dílka na zdech bývají zdařilá. Vzpomínám si, že na Klárově byly moc hezké věci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nekde jsou skutecne zajimavebkreace, vudy to ale neplati..

      Vymazat
  4. Mi se to "kapucínské" pokreslení (ne ta boční strana pod reklamou) první budovy docela líbí, i celkem ty poslední dvě zídky jsou pro mě ok. Ale ta počmáraná budova na druhém obrázku - to fakt nee.

    Jinak u fakultní nemocnice v Olomouci je obří obrázek tuším Batmana - dcera si ho vždy taky fotí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obtazek Batmana...to zni zajimave..Jinak treba v Tezi je zajimavev pospreyovanonokoli zastavky, ale oni sprayeri pokracujini na skalach avto uz je hodne pres caru..

      Vymazat
  5. "Jdi ven!" píše a připomnělo mi vtip. Trest pro dítě 30 let zpátky: "Jdi do svého pokoje!" Trest pro dítě dnes: "Odejdi ze svého pokoje!" :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Graffity jsou někdy profesionální malby a některé jsou velmi pěkné. "A ven" připomíná vyhazov dětí, když zlobí. 😀

    OdpovědětVymazat
  7. Někde je i pěkný nápad, ale nejvíc obdivuji, v jakých výškách jsou schopni malovat, o nějaké zabezpečení tam asi nepůjde.

    OdpovědětVymazat
  8. Ano, kolikrat je to v takovych vyskach, ze clovek si rika, ze snad stsli ns obrovskych chudach...nebo ze museli mit aspon stafle...Ale oni tam nejpis nejsk vylezou

    OdpovědětVymazat