úterý 5. ledna 2021

Vánoční období v této dobe








 V této době ve vánočním období většinou chyběli tradiční vánoční trhy a živá vystoupení uměleckých skupin na nich... Osobně mne některé zas tak "netankuji" ale chtěl jsem zajet na tradiční na výstaviště v Lysé nad Labem.... Prý je to nejmodernější výstaviště u nás, vzniklo R. 1994  v prostoru bývalého zahradnictví a kromě rady výstav se tu konají ve třech víkendech za sebou vánoční trhy, naposledy s ohňostrojem, který uzavírá roční sezónu výstaviště... Letos se tedy nemohly konat ani omezene.... Také havelske tržiště, které funguje celoročně a na svátky ožívá vánoční atmosférou, bylo letos zavřené... Na Staroměstské náměstí stojí strom, ale ač některé stánky by tam v minulých letech nemuseli být, působí smutné... Náhradou trhu jsou ale trhy farmářské... Ty mohou běžet, protože jsou pod širým nebem a běžely téměř do Stedreho dne... A o adventu zde nabízeli i vánoční zboží.. Tak na závěr pár fotek z trhu u Anděla, a procházky kolem Staroměstské ho náměstí, Havelskeho tržiště a Prašné brány.. 

16 komentářů:

  1. Pěkné fotky :) A tolik stánků. Velmi mě zaujaly ty adventní výrobky :)
    I já mám ráda takové pěkné klidné období. Pokud u nás něco takového bylo, tak o tom nevím, protože jsem byla celé dny v práci...

    OdpovědětVymazat
  2. My během vánočního období ve městě ani nebyli, proč taky - stromek se rozsvěcel online jak ve městě, tak ve škole, tradiční adventní trhy taky nebyly, kdo mohl, byl zalezlý doma. Snad se ta města duchů na Vánoce už nebudou opakovat.

    OdpovědětVymazat
  3. Jak píše Janinka, také jsme nevytáhli paty z naší čtvrti, odpadl silvestrovský ohňostroj a ani nám to nechybělo.

    OdpovědětVymazat
  4. Nicméně kopie mariánského sloupu strmí se k nebesům. Panenko Marie oroduj za nás.

    OdpovědětVymazat
  5. Ano, Staroměstské náměstí bylo letos před Vánoci opravdu dramaticky jiné. Za sebe ale musím říct, že mi to bez těch davů přišlo skoro sympatičtější. Snad jako by i ten strom byl o něco méně kýčovitý než obvykle :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těch lidí a stsnkubtam bývá opravdu moc... Zase byva možnost zhlédnout tam zajímavá vystoupení... Prázdné náměstí působí smutné,, ale ma svůj zas jiný puvab

      Vymazat
  6. Všechno nejlepší do Nového roku! Vánoce i příchod Nového roku byl velmi zvláštní. Všechno liduprázdné, žádné velké oslavy, i když nejsem ctitelem bujarých oslav na náměstích. Rodiny se setkávají opatrně, po částech nebo se nechali na vánoční svátky a Nový rok testovat.
    Ale věřme, že to zvládneme a zase budeme moci vyjít za krásami v naší zemi. 😀

    OdpovědětVymazat
  7. Co nadelame,hlavně ať jsme zdraví.

    OdpovědětVymazat
  8. Celé tu působí smutně, ale já věřím, že letos si vánočních trhů a atmosféry užijeme více, a zase to bude celé veselejší :)

    OdpovědětVymazat