pondělí 14. února 2022

Bojkot

Je znamo, že v Irsku správce pozemků kapitán Boycott v nepřítomnosti vlastnika lorda Ema neprozretelne vyhodil 11najemcu pudy, kteri pozadovali snížení najemneho v důsledku neúrody,coz bylo vseobecne pozadovano za nespravedlnost s křivdu...Na obhospodařování pozemků ale potreboval pracovniky, zejména když se blizily žně... Ale mistni ze solidarity z vyhozenymi najemci odmitali...Nakonec Boycott musel dovest pracovniky ze značné vzdalenosti, zajistit jim ibytovani a stravu, pořádně jim zaplatit..a tak se mu vyhození nájemců zatraceně prodražilo..Od te doby je bojkot běžným, byť vetsinou ne příliš ucinnym prostredkem..Tak se nyní bojkotuji Babišovi vyrobkky, neni ale dobře znamo, které to vlastně jsou, bojkotuje se palmový olej, ktery je ale i tam, kde by clovek neřekl..a i kdyby byl nahrazen, tak čím Řepkou či slunečnici...Pro takovyto bojkot ale mam vcelku pochopení...Co ale povazuji za už přes čár, byť icinnost tohoto bojkotu neprecenuji, je blokování zivnostniku, kteří dodrzovali vladni narizeni a vyzadovali doklad o očkování...Takovy zivnostnik musí dodrzovat dpoustu narizeni, nekters z nich jsou absurdní nebo prinejmensim sporna s za jejich nedodržení hrozo pokuta až zastaveni zivnosti... Že nějací právníci něco tvrdí s nabízejí pomoc, muze byt malo platne, neboť právních šarlatánů je spousta...a rozhodnutí soudu nelze predjimat ..S pak i zdravotnici maji ruzne nazory na efektivnost ruznych postupu proti one nemoci...a sni odbornici se v tom neshodnou Přirovnání k nacismu je už úplně mimo...Zaprve ten, kdo by tenkrat ta nařízení nedodrzoval, by rychle skončil velmi špatně, ba ještě hůř, a predstava, že by tenkrat nejaky soud mohl zrušit příslušná nařízení, je mimo..Ale zejmena odpovednost za nesprávné nařízení leží v prve řadě na tech, kteří ono rozhodnuti vydali, a tak je bojkot zivnostniku "mozna dobrym pláčem, ale na špatném hrobě"

6 komentářů:

  1. Mě nejvíc zaráží drastické pokuty, které jsou navrženy v pandemickém zákonu. Hospodský nezavře např. v 10 hod a dostane pokutu 600 tisíc? A to tam ještě v původním znění byly 3 miliony.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mne nejvíc točí ty "karanténní esemesky".
      Jsou dny, kdy mám svůj mobil vypnutý /tzn. bojkot elektronický/.

      Vymazat
    2. Je otazkou, zda jim ten dostvsporny pandemicky zakon stoji za vyvolani takoveho střetu...Ale opatření podle stavajiciho, který by se jink mohl prodloužit, soud zrusil, a nouzovy stav v propade, ze by to bylo nutné, zavadet nechteji, když vza to předchozí vladu kritizovali..Ach jo .

      Vymazat
  2. Kéž by se dala účinně bojkotovat politická blbost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak znsmo, boj s blbosti jr treba vest, ale neda se v nem vyhrát

      Vymazat
  3. Zajímavé je, ze Boycott bylo uz změněné příjmení..Puvodne se jmenoval Boycat (kocourek)...A jaksi kocourkovske jak se zda, jeho hospodareni bylo

    OdpovědětVymazat