čtvrtek 20. ledna 2022

Sluneční věž, Sun tower

Při cestách do Prahy jsem casto vidal z vlaku zajimavou stavbu, podobnou Tancicimu domu ale zase jinou...Teprve při návštěvě divadla Kamen jsem si uvědomil, že se nachazi v Karlíně poblíž stanice Invalidovna. Při další návštěvě Karlina jsem se tam sek podívat.Jde o Sluneční věž (Sun tower) postavenou v blizkosti karlinskeho hotelu Olympic,podle ktereho se jmenuje i známá skupina (původně kupodivu Karkulka- Karlínský kulturní kabaret). Postavena v letecj 2008 - 2011 jako obytna budova, ale vsechny byty se nepodařilo obsadit, tak část slouží jako kanceláře... Věž je vysoka 70 metrů, ma 21 pater, je tu 30 bytů...Ma celosklenenou fasadu doplnenou slunolamy Architektem interieru je Borek Šipek. Je skutečně povazovana za obdobu Tanciciho domu....

10 komentářů:

  1. Do Prahy už moc nejezdím a tak se vždy ráda podívám na nějakou zajímavost.Tančící dům znám a původně jsem myslela,že je to on.
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
  2. Karolinenthal se po povodních do krásy rozvinul.

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkná budova a vůbec ji neznám, bude to asi tím, že v Praze jsem jednou za dlouhou dobu a dávno už nejezdím autobusem na Florenc, ale vlakem na Hlavní nádraží.

    OdpovědětVymazat
  4. V Praze jsem už roky nebyla a Sluneční věž jsem na vlastní oči neviděla, ale líbí se mi více než Tančící dům :)

    OdpovědětVymazat
  5. Vůbec jsem netušila, že existuje :)

    OdpovědětVymazat