pondělí 18. října 2021

Zastavka Klinec

separator" style="clear: both;">
Na trati Praha Dobříš, která se u Vraneho nad Vltavou ve Skochovicich odděluje od prosluleho "Posazavskeho pacifiku" jako dale již samostatná trať "Praha Paříž Dobříš"jak říkali rikali trampove, a u Davle prekracuje Vltavu (je tam prosluly most, kde se v roce 1968 natáčel Most u Remagenu, neboť vvRemahenu nechtela nemecka vlada povolit nataceni kvuli lodní dopravě na Rýně) a pres Mechenice, kde v současné době bydli spisovatelka Bara Nesvadbova..pokracuje do zastavky Klinec..Tam směřovaly naše kroky za podzimnimi houbami 🍄. Ty jsme sice nenašli, ale alespoň jsme se prošli po pěkném okolí zastavky Do Klince jsme nešli, je to od zastavky kilometr po uvozove ceste a do vsi je lepe jet autobusem, je primo na strakonicke statovce..V samotne obci jsem nekolikrat byl a mam odtud zajímavé zážitky...Ale dodejme,bze v obci byla dříve ještě za byvaleho rezimu, vysoka skola politicka lidove strany, alma mater Richarda Sachera, prvniho polistopadoveho ministra vnitra, který proslul zejmena tím, že na ministerstvu malem "zavařil" skartovacky, jak je rozjel .A pak též tim, že byl byloucen od lidovců, neboť vystupoval v předvolebních spotech KSČM... Naše politika je opravdu bizar..Dodejme jeste, ze herci u vyse řečeného mostu v roce 1968 svymi nemeckymi a americkymi uniformami prekvapili vstupujici vojska a ted uz par fotek z one podbrdske zastavk Klínec

14 komentářů:

  1. Teda, to museli být ruští vojáci notně překvapeni, když naratili na německou a americkou armádu. 😂🤣😂

    OdpovědětVymazat
  2. Škoda že jste nenašli hříbky, ale procházka musela být fajn, krásné barvy podzimu :)

    OdpovědětVymazat
  3. Odpovědi
    1. Aby se nemusely koleje tahnout do Vraneho, udelala se odbočka a vlastne i zastávka právě v osade Skochovice...

      Vymazat
  4. Krásná krajina! A historka s herci v uniformách mě tedy hodně pobavila :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Jsem opak pana Sachera, moje skartovačka v práci je potichu jako myška. Ale někdy mi je jí líto a tak jí dám jen tak, aby jí nebylo smutno, něco schramstnout :D.

    OdpovědětVymazat
  6. Skartovačky jely na plný výkon v třísměnné provozu. A Sachr si ještě ulil pro sebe jakýsi tajný svazek Z s významnými osobami, které bylo třeba ukrýt, anebo případně v budoucnu vydírat.
    Že měli i lidovci svou vysokou školu politickou, mě ale udivuje. Také jim tam dávali titul RSDr. "z rozhodnutí strany doktor"?

    Klinec by se mohl líbit Slovákům, protože ve slovenštině klinec znamená hřebík.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona to byla spise jakasi obdoba prosluleho VUMLu...Sacher by opravdu v tomto směru "schopný ba všeho schopný"politik

      Vymazat
  7. Pobavilo mě zjištění a zřejmě pořádný šok pro všechny strany vojska. To jsou historky. Moji složku na odboru školství nestačila jedna osoba zlikvidovat a tak jsem se po revoluci měla možnost přesvědčit jak byla má poslední "soudružka"ředitelka odporná. Nu což,pak dostala bonzacka na frak,dle rčení boží mlýny.

    OdpovědětVymazat