pondělí 30. listopadu 2020

Do druhé pětiletky!


 Dnešního dne je tomu pět let, co jsem uveřejnil na platformě blog. cz blahe nebo možná neblahé paměti první zprávu o tom, že začínám blogovat... V té době už pro z ale se to pomalu začínalo hroutit, což jsem ale jako nováček nemohl zaregistrovat,  zaujalyne možnosti blogu, téma týdne, kde se mohl každý prezentovat na titulce, autorský klub apod.... Později ale narůstá nespokojenost  bloggeru u s vedenim nlogove platformy, která zřejmě byla důsledkem problémů majících kořeny už dříve... Ani odchod starého vedení už nepomohl a platforma skončila tak jak skončila... Ještě před koncem mne stačili zablokovat... Ale možná, že to byl automat který stereotype opakoval hlášku o porušení pravidel... Přešel jsem na jinou platformu, ale mám pociit, že články poněkud ztratily "dříve". Jinak ovšem 1. pětiletka byla splněna na sto procent. ZVsechny závazky prekrouceny,, což bylo snadné, žádné nebyly... Snad druhá pětiletá bude jeste úspěšnější... Dohnat a predehnat se sice nepodaří ale méně znamená více... Ostatně, alespoň jak pravil Miloš Zeman, ve svém slavném článku roku 1989  každá pětiletka se rozpadla na několik, krátkodobých většinou ročních plánu, jejichž plnění se dalo snaze kamuflovat... Zde si do  pětiletky nic neplánuje, a tak jsem proti "socialistickému' hospodářství ve výhodě.... Zároveň v neděli začal advent, tak jej připomínám espon vánočním stromem z kralipseho nádraží, i když ten tam stojí už asi 1r dní.. 

12 komentářů:

  1. Já si rozhodně nemyslím, že by tvé články ztratily drive, pořád ti to píše dobře :) Tak ti přeji k pátému blogovému výročí hodně spokojených čtenářů, a ať ti to pořád píše! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tož vzhůru do další pětiletky.

    OdpovědětVymazat
  3. Kdysi se říkávalo (vtip)- Hodnocení pětikletky:
    1. rok ÚSPĚCH
    2. rok SPĚCH
    3. rok PECH
    4. rok ECH

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pátý rok je "CH", ale vyslovuje se to nezněle, takže to není ani třeba uvádět...☺

      Vymazat
  4. Přeji, ať je následující pětiletka stejně úspěšná, jako ta uplynulá! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Člověk si zvykne na všechno , ale přiznávám že i po několika měsících si na novou doménu úplně zvyknout nedokážu . Když blog CZ fungoval, bylo mě tam lépe.
    Ale dost nářků a hodně úspěchů do nové pětiletky! 👍

    OdpovědětVymazat
  6. Úsměvný je ten překlep "závazky prekrouceny" - když to nejde podle plánu, je třeba vše zdůvodnit objektivními potížemi :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ty mohou za všechno... Je ale zajímavé, že místo pojmů "vyšší moc" který zřejmě zavanel náboženstvím, se používal pojem"objektivni priciny".. Narazil jsem na ten problem při pokusu o překlad textu z angličtiny...

      Vymazat