pondělí 16. ledna 2023
Porce novorocniho borsce
Vzdy po novem roce varime pro male novorocni setkani, ktere vyslo letos az na prave uplynuly vikend, novorocni borsc...Ale borsce jsou ruzne, rusky, ukrajinsky, belorusky,polsky..My delame belorusky, s dvema druhy masa a bez zeli..Uvari se v tlakovem.hrnci pul kila hoveziho s pul kilem veproveho masa plus tri nakrajene brambory a trochu cervene repy se soli, bobkovym listem, peprem a trochou noveho koreni.Zatimcose to vari, orestuje se na panvi korenova zelenina, petrzel, mrkev celer s cibuli a na zaver se do ni prida rajsky protlak..Chvili se orestuje i ten protlak, pak se to podlije vodou a chvilku dusi...Z vody v hrnci se vynda maso, da se tam ona zelenina s protlakem , privede se to k varu a asi 20 minut vari..Mezitim se tam da vyndane maso, ktere se nakraji na kousky, a na poslednich cca 10minut vareni nakrajena klobasa.Pak dochutit (sul, ocet, cukr) a muzem podavat, hodi se k tomu i zakysana smetana.Vynikajici vec,
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Boršč má rád můj muž, já ho nemusím. Nosívala jsem mu ho z práce.
OdpovědětVymazatJsou různé tradice a díky nim i čas na prima setkání.
Kolik lidi tolik chuti...Mimochodem, my varime ten bez zeli hlavne proto, ze to zeli dost lidem nesedne...
VymazatMně přijdou boršče moc hutné.
OdpovědětVymazatPřesně tak, mám úplně stejný pocit, znám je ale jen se zelím.
VymazatNo borsc je hutny, ale pro muj jazyk chutny...Proti gustu zadnx disputat
VymazatZrovna jsem si udělala boršč, ale bez masa a se zelím. Příště to zelí vynechám, ještě chvíli, a budu se vznášet :D.
OdpovědětVymazatBez zeli ale s masem...
Vymazatcanlı sex hattı
OdpovědětVymazatheets
https://cfimi.com/
salt likit
salt likit
LY6