neděle 18. února 2024

Predjari

Ac je teprve zima, uslovi o svazem Valentynu jako tatinkovi jara se plne naplnuje...Teploty dosahuji nnikoli predjarnich, ale jarnich a ted o vikendu i letnich hodnot se svitem slunce..Kvete jarni kvetena, a na zahradce zatim snezenky a vilin, jinde i krokusy apod...Byli jsme koupit mandlon, ale uz nakvetala a neni ji kam schvovag pres mrazem, tak pozdeji...Ptaci peji, umistilijsme na zahrade sykornik radsi uz ted...V tom pocasi se clovek nedivi, ze zemedelci se rozhodli vyrazit si na traktorovy vylet do Prahy🤪🤪😁, Zak si uzivejme predjarnich dnu a doufejme, ze nebudou silne mrazy, kzere by vse spalily...Zima ale sve zuby jiste jeste ukaze...

8 komentářů:

  1. Honzo, jaro je už tady se vším všudy. U nás sněženky už odkvétají a místo toho kvetou krokusy. Ostatní cibuloviny už také vylezly ze země, ba i medvědí česnek. Dnes jsme oblhlížela zahradu a zjistila, že už hodně narašily růže. Bojím se toho, že zima ještě neřekla poslední slovo ... chudinky růže to ani odnesou, na rozdíl od cibulovin.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak any co to vyrazi nespalil mraz, to je hlavni

    OdpovědětVymazat
  3. A vzduch je krásně voňavý.
    Dneska počasí přímo láká k procházce.

    OdpovědětVymazat
  4. Tady to strašně skáče - jeden den je mínus devět a pak den plus dvanáct. Jsem teď v jakémsi útlumovém režimu, tak nikam moc nechodím, ale myslím, že tady ještě nekvetou ani ty sněženky. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Jaj sněženky :)
    Taky jsme se toho u nás dočkali :) Už aby to jaro bylo. Vystrkují růžky tulipány. Nektarinka s broskví skoro pučí a po neděli by se prý mělo zase ochladit.

    OdpovědětVymazat
  6. Tulipány snad už brzy pokvetou..

    OdpovědětVymazat