neděle 30. října 2022

Prezidentské volby

Tak 8.listopadu končí doba, po kterou musí všichni prezidentští kandidáti odevzdat přihlášky do voleb...Dosud nevíme zda bude kandidovat Andrej Babiš ale podle všeho, včetně sázkových kanceláří, které mívají obvykle lepší odhad než průzkumy veřejného mínění, nemá ve druhém kole šanci...Favoritem byl donedávna Petr Pavel...Ale ukázalo se, že jsou zde dva problémy...Za prvé, že za bývalého režimu zvolil kariéru vojáka z povolání...Ale zde podotýkám, že agitace vojáků na zakladce u nás měla u spolužáků sportovně založených za mne také úspěch...Ale rodiče jim to rozmluvili, aby si udělali civilní střední a až pak když tak VŠ....vojenskou..Po střední už nikdo z těch spolužáků nechtěl..Ale kdo měl rodiče vojáky, jako Petr Pavel jistě by mu neroznlouvali takto už ve čtrnácti "nasednout na tygra".... Závažnější je jeho funkcionářeni ve straně, kde patřil mezi střední kádry a tudíž do jisté miry opory režimu...Ve vysokých funkcich jsme tu měli např. šefy místních stranických buněk, které se stali pravicovými ministry, jako Vladimir Dlouhy...Ale to nebyli pořád hlavy statu... Danuše Nerudová si už diky věku nemohla zadat s bývalým režimem a má zkušenosti s manažerskou funkci, ale podobně jako minule u Drahoše je zpochybňována jak její vědecká erudice, tak způsob rektorovani...Zas tu neni ten problem politicke nevyhraněnosti jako u Drahoše...I když u něho ač nebyl ve straně se objevili zprávy, že nějak kolaboroval jinak... Podobné to bylo nedávno u Cyrila Hoschla, který snad nic nepodepsal, ale spolupracoval nebo měl spolupracovat s StB...A u Hilšara jsem viděl jeho program, vystřižený spíše z pohádky než skutečné politiky...A to jsou asi nejlepší kandidati.Tezke to bude

4 komentáře:

  1. Jsem zvědavý, s kým se vytasí ANO.
    Představa vojáka prezidentem mě také nenaplňuje nadšením, ze základní vojenské služby jsme si k "zeleným mozkům" vypěstovali silnou antipatii, ale dvěma věcmi si u mě Pavel získal body. Jednak šel v rámci předvolební akce z Ostravice na Lysou horu, což má převýšení 905 m, takže má výbornou kondici, za druhé jednoznačně řekl, že by nevyznamenal Mašíny, protože podřízli bezbranného a spoutaného zajatce a zastřelili pokladníka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď už víme, ze ANO kandidovalo Babiše....Lysa hora si pamatuji byla vystup dost náročný, ale sel jsem z jiné strany už nevim odkud, v kvetnu roku 1992 tam byl ještě snih, a do te Ostravice pak sestupoval..

      Vymazat
  2. To ano...ale tady jsem mel pocit, že to "tahá za uši"ještě víc..

    OdpovědětVymazat