pátek 29. července 2022

Italske prazdniny

Naše cesta do Italie mířila letadlem pres Frankfurt do Neapole (na druhý pokus -po odbaveni jsme se dozvěděli, ze Lufthansa slučuje lety a poletí se až zítra... Dodržela zákon, nabídla hotel, ale protože bydlime poměrně blizko, vrátili jsme se domů... Prohlídka Neapole, nádherného, ale ne vždy bezpečného města tak zbyla na jeden den...Pak jsme pokračovali do "špičky italske boty"do Kampanie, letoviska Ricadi -Capo Vaticano cca 5 hodin vlakem od Neapole...Cesta od nádraží v noci dosti dobrodružná, asi 2km, ale ubytování v krasnem subtropickem parku v peknych ubykacich,blizko klece s ohrady se zviraty, zavesne sote, houpacky...Misty až kýčovitá vyzdoba, dle vzdy decentni, nic kriklaveho... Ovšem, inzerovana byla vzdalenost 300metru od more, ve skutecnosti ale 650metru z prudkeho svahu....Okolo jezdil silnicni vláček na vzdálenější pláž cca 2km s převisy, jeskyněmi spod, ale zpet se muselo pesky...Jeden den jsme navštívili mesto Tropea s plazi s piskovcovym kopcem, kteremu vevodi kostel Panny marie Isoldy..A neapolska katedrala, goticka s renesancnimi, baroknimi motivy a dokonce s kapli s ikonami..Na zaver par fotek.Zpatecni cesta pres Vídeň už byla v pořádku.

9 komentářů:

  1. Vivat Italia.
    A dali jste si ve Vídni řízek? A kávu?

    OdpovědětVymazat
  2. V Itálii jsem nebyla, ale určitě by se mi tam líbilo. Teda až na tu cestu na pláž, kamzík už že mě bude těžko. Zdravím 😜

    OdpovědětVymazat
  3. No..take cesta do letoviska v devet hodin, kdy u nas je ještě svetlo, ale tam na jihu uz tma, take se stmiva prudceji..

    OdpovědětVymazat
  4. Zajímavé počtení a fotky, když jsem byla v Neapoli, tak jsem pochopila, proč se říká Vidět Neapol a zemřit. V přístavu byl hrozný smrad.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za nas v pristavu zadny zvlastni smrad nebyl, ale ta dopravni situace ve městě

      Vymazat
  5. Říkal jsem si, kde to je, ale Neapol jsem netipoval, tam jsem kdysi v rámci jednoho byl všeho všudy asi 3 hodiny. A Kampánii také neznám, ale podle obrázků je tam krásně.

    OdpovědětVymazat
  6. Skutečně moc krasna oblast

    OdpovědětVymazat
  7. No tak dva kilometry, to uz je pekny kus..Jeste ze slo vyuzit dopravy .

    OdpovědětVymazat