sobota 3. září 2022

DNA a Vidice

Ve tvrzi v obci Vidice u Loun je letní scéna pražského divadla Studio Dva, kde jsme v polovině srpna shlédli představení DNA... Jedná se o vsechny vyznamy onoho slova..podagra, tedy ona kloubni nemoc dna, dna lidských vztahů a DNA jako základ dědičnosti... Jedná se o "divadlo na divadle" střídají se tu scény v šatně a na jevisti, pro zvýšení sigesce hovoří hlavni hrdina s 'nahodne přišlymi známými" z hlediště je povolan "lékař"apod...Hlavnimi hrdiny je par Pohlovych otec a dcera, ktere hrají Bolek Polivka a Anna Polivkova...tedy rovněž otec a dcera... Střídají se jejich dialogy v šatně a vystoupeni na jevišti, zápletka je dana komplikacemi jednak danými zachvaty dny a stareho Pohla, hlavně vsak dítětem, ktere ma Pohlova u sebe v šatně... A stary Pohl chce vědět s kym to má.. když se to nakonec dovi, ukáže se, že někdy je lepší nevědět...Bylo to prezentovano jako hra s určitými autobiografickymi prvky, ty spočívají zřejmě ve vztahu otce k dceři a matce, v dětství, který přijde v šatně na přetřes ale neni to prvoplánové, ve skutecnosti to nelze brat tak úplně doslova..Na konci vyjde jakoby najevo, že divaci videli celou dobu i do šatny, což věděl starý Pohl, ale nikoli jeho dcera...Ta to ale povazuje za dobré..Na konci se Pohl dozví původ dítěte dcery režisérem..ale jak bylo predeslano, nadšen z toho není..Na konci přestávky Anna Polivkova zpívá dva songy, neni jisté, zda za sebe nebo jako Pohlova..Jinak ovsem velmi pěkné... Představení nelze fotit, pridavam par gotem z one tvrze s okoli

10 komentářů:

  1. Ta hra by nebyla nic pro mne, ale ta letní scéna vypadá pěkně. Útulná a komorní.

    OdpovědětVymazat
  2. A to já bych na Polívkovy šla ráda :)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné fotky. Zaujalo mě to, jak to má studio Dva pěkné zařízené, kontakt s diváky musí být super :)

    OdpovědětVymazat
  4. Je to tam moc pěkně udělané

    OdpovědětVymazat
  5. To mohl být pěkný kulturní zážitek. Máme Polívkovou ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byla vynikajici, stejne jako jeji otec

      Vymazat
  6. To mně velice vadí, že teď nelze při představení fotografovat, dřív to možné bylo a na blogu mám několik článků o divadelních hrách s fotografiemi, teď si můžu vyfotit jen závěrečné uklánění herců.
    Hry s jedním hercem nebo dvěma moc rád nemám, radši jsem, když je tam početnější soubor, i když věřím, že Polívka s dcerou jsou schopni představení utáhnout sami.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oni se tam mihli i další herci, ale většinu utahli skutečně Polivkovi..Skoda toho zakazu focení...

      Vymazat